Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Anders Ygeman träffar kommissionär Thierry Breton

Publicerad

På tisdag den 12 oktober träffar energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman EU-kommissionär Thierry Breton med ansvar för den europeiska inre marknaden och flera digitala frågor. En av punkterna för mötet är arbetet inom EU med den digitala kompassen.

Digitaliseringsminister Anders Ygeman och kommissionär Breton kommer under mötet att diskutera utvecklingen inom digitaliseringsområdet i EU. Bland annat kommer aktuella initiativ och förslag såsom Digital Services Act (DSA), Digital Markets Act (DMA), AI-förordningen, och den digitala kompassen att diskuteras.

Regeringen har sedan tidigare välkomnat kommissionens initiativ om en digital kompass med målsättningar för den digitala omställningen i EU och att det är viktigt med en hög ambitionsnivå, särskilt vad gäller digital kompetens hos befolkningen.

Presskontakt

Tora Heckscher
Pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman
Telefon (växel) 08-405 10 00
Maria Blässar
Europeiska kommissionens representation i Sverige, Chef för avdelningen för press, media och informationsnätverk
Telefon 073-931 54 30
e-post till Maria Blässar