Pressmeddelande från Socialdepartementet

Socialminister Lena Hallengren deltar vid visning av nytt ambulansflyg

Publicerad

Socialminister Lena Hallengren deltar digitalt den 2 september klockan 10 vid en pressträff som anordnas av Svenskt Ambulansflyg. Statsrådet kommer att hålla ett anförande och kommer därefter att kunna svara på frågor.

På pressträffen visas ett av fyra ambulansflygplan av modellen PC-24 som nu är klara för leverans till Sverige. Dessutom kommer man att informera om Svenskt Ambulansflyg. Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg ägs av alla Sveriges 21 regioner och har driftstart i november för norra Sverige och i februari 2022 för resten av landet. Svenskt Ambulansflyg ska utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt och innebär en likvärdig tillgång till ambulansflyg för Sveriges samtliga regioner.

Ministerns deltagande sker digitalt. För intervjuförfrågningar till Lena Hallengren kontakta pressekreterare Elin Aarflot.

Presskontakt

Elin Aarflot
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-274 23 53
e-post till Elin Aarflot