Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ann Linde reser till Prag för möte om miljö och kvinnors ekonomiska egenmakt

Publicerad

Utrikesminister Ann Linde besöker Prag den 8-9 september som ordförande för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE. Utrikesministern ska bland annat delta i ett OSSE-möte om kvinnors ekonomiska egenmakt.

I Prag ska Ann Linde inviga OSSE:s årliga konferens om frågor som rör miljö och ekonomi, OSCE Economic and Environmental Forum. I år anordnar det svenska ordförandeskapet mötet och konferensen kommer att fokusera på kvinnors ekonomiska egenmakt.

- Kvinnors ekonomiska egenmakt är direkt länkat till vår gemensamma säkerhet. När kvinnor har en ekonomisk grundplåt att stå på kan de delta i politiska processer och fredsbyggande, säger Ann Linde.


Konferensen kommer även ge utrymme för diskussioner om OSSE:s arbete med miljö och säkerhet. Det svenska ordförandeskapet har drivit på för att OSSE ska utveckla sitt arbete med klimat och säkerhet då konsekvenserna av klimatförändringarna syns allt tydligare i regionen.

Samarbete kring miljöfrågor är därtill ett viktigt element i förtroendeskapande mellan länder i regionen.

Under besöket kommer Ann Linde även att träffa sin tjeckiska utrikesministerkollega Jakub Kulhánek för samtal om OSSE-frågor och bilaterala frågor.

Presskontakt

Andreas Enbuske
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon 08-405 10 00
Mobil 076-130 58 86
e-post till Andreas Enbuske