Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Yrkesutbildning i fokus när Anna Ekström träffar franska ministrar

Publicerad

I kväll, måndag den 23 augusti, deltar utbildningsminister Anna Ekström vid en middag med Frankrikes arbetsmarknadsminister Élisabeth Borne och EU-minister Clément Beaune på franska ambassadörens residens i Stockholm.

Temat för middagen är yrkesutbildning. Ministrarna och de övriga deltagarna kommer bland annat att samtala om Frankrikes system med så kallade individuella kompetenskonton som ger franska arbetstagare rätt till kompetensutveckling under hela arbetslivet. De kommer även att tala om jämlikhet och effekter av könsstereotypa utbildnings- och yrkesval, samt utbyta erfarenheter kring kompetensförsörjningsåtgärder i spåren av covid-19-pandemin.

Presskontakt

Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg

Prenumerera på nyheter från Utbildningsdepartementet