Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde deltar i ministermöte om kärnvapennedrustning

Publicerad

Den 5 juli deltar utrikesminister Ann Linde som medordförande i ett ministermöte om kärnvapennedrustning i Madrid, Spanien.

Mötet äger rum inom ramen för Stockholmsinitiativet för kärnvapennedrustning som lanserades av regeringen i juni 2019. Initiativet omfattar sexton länder: Argentina, Etiopien, Finland, Indonesien, Japan, Jordanien, Kanada, Kazakstan, Nederländerna, Norge, Nya Zealand, Schweiz, Spanien, Sverige, Sydkorea och Tyskland. Ministermötet är initiativets fjärde – tidigare möten har ägt rum i Stockholm, Berlin och Amman.

I fokus för diskussionerna står den senaste utvecklingen globalt inom nedrustning och icke- spridning, liksom det fortsatta samarbetet för att mobilisera stöd för initiativets förslag till konkreta steg, stepping stones, för nedrustning.

Presskontakt

Adriana Haxhimustafa
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-1173260
e-post till Adriana Haxhimustafa