Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Krafttag för att stoppa svarta körskolor

Publicerad

Regeringen har idag beslutat om åtgärder för att få stoppa svarta körskolor.

Idag beslutade regeringen om åtgärder i syfte att ytterligare försvåra verksamheten för svarta körskolor. Antalet elever en privat handledare för övningskörning kan ha samtidigt begränsas till fem elever. Vid uppkörning för B-körkort ska den bil som används tillhöra Trafikverket, en godkänd trafikskola eller en gymnasieskola.

– Svarta körskolor bidrar till osund konkurrens, lurar människor på pengar och den utbildning de behöver för att bli goda förare. I grunden handlar det om trafiksäkerheten på våra vägar. Med dagens beslut tar vi krafttag mot de svarta körskolorna, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

De nya reglerna gäller från och med den 1 december 2021.

Presskontakt

Samuel Guron
T.f. pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-232 46 74
e-post till Samuel Guron