Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Hans Dahlgren i möte med Google om strategisk autonomi

Publicerad

Idag, måndagen den 7 juni träffar EU-minister Hans Dahlgren representanter från Google. Med på det digitala mötet är Karan Bhatia, Googles globala samhällspolitiska chef samt Sara Övreby, samhällspolitisk chef på Google Sverige.

Mötet äger rum med anledning av den pågående diskussionen i EU gällande strategisk autonomi – ett begrepp som enkelt uttryckt handlar om att utöka unionens oberoende gentemot omvärlden. I fokus för dagens möte står hur EU:s arbete med strategisk autonomi kan ske samtidigt som EU fortsätter att vara öppet mot omvärlden.

- Den svenska regeringen arbetar aktivt för att EU-samarbetet stärks, men det är viktigt att detta görs utan att den inre marknadens grundläggande principer om öppenhet, innovation och frihandel äventyras. För Sverige är det därför betydelsefullt att samtala med olika samhällsaktörer om frågor kring strategisk autonomi och EU:s öppenhet, säger EU-minister Hans Dahlgren.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU-minister Hans Dahlgren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-5928548
e-post till Darina Agha