Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsminister Stefan Löfven deltar i WHO:s oberoende pandemipanel den 4 maj

Publicerad

Statsminister Stefan Löfven medverkar tisdagen den 4 maj i ett rundabordssamtal med IPPPR, den oberoende panelen för pandemiberedskap och respons som inrättats av Världshälsoorganisationen (WHO).

Panelen har bjudit in några stats- och regeringschefer för att ge en inblick i dels panelens kommande slutrapport om hur WHO har samordnat det globala arbetet under pandemin, dels hur det internationella systemet för hälsosäkerhet kan förbättras för att stå bättre rustade vid kommande kriser.

Mötet leds av Helen Clark och Ellen Johnson Sirleaf, i deras roller som ordföranden i panelen. Förutom statsminister Stefan Löfven deltar även stats- och regeringschefer från Nya Zeeland, Singapore, Sydafrika, Etiopien, Rwanda och Ghana.

WHO:s slutrapport presenteras vid WHA (World Health Assembly) den 24 maj-1 juni 2021.