Innehållet publicerades under perioden

-

Kulturministern bjöd in till ett femte möte med sakrådet för publikfrågor

Publicerad

Den 24 maj höll kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind ett femte sakråd för publikfrågor, det s.k. publikrådet. Med på mötet var även energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.

Sakrådet för publikfrågor har som syfte att fortsätta regeringens dialog med berörda arrangörer inom såväl kultur- och idrottssektorn som det civila samhället och besöksnäringen med anledning av pandemin. Deltagarna täcker in många olika aspekter av publika evenemang till exempel stora och små arenor och lokaler, sittande eller stående publik, inomhus- eller utomhusevenemang. Tidigare sakråd har ägt rum den 4 november, 11 december, 4 januari och 17 februari.

Vid sakrådsmötet diskuterades möjligheterna för att starta upp verksamhet samt genomföra större evenemang. Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman informerade och svarade på frågor kring vaccinationsbevis och en representant från Folkhälsomyndigheten presenterade rapporten Uppdrag att vidareutveckla och konkretisera nivåerna för den fortsatta anpassningen av smittskyddsåtgärder utifrån det nationella epidemiologiska läget för covid-19 (S2021/03940).

Med på mötet fanns även representanter för Regeringskansliet genom Kulturdepartementet, Infrastrukturdepartementet och Socialdepartementet.

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller skicka e-post till Kulturdepartementets registrator.

Presskontakt

Desha Svenneborg
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-093 50 60
e-post till Desha Svenneborg

Deltog vid mötet gjorde:

Fair Link
Folkets hus och parker
Föreningen Svenska Filmfestivaler
Höga Kusten Destinationsutveckling
Live Nation
Musikarrangörer I Samverkan (MAIS)
Riksförbundet Sveriges Museer
Riksidrottsförbundet
Riksteatern
Stockholm live
Stockholmsmarknader AB
Svensk Live
Svensk Scenkonst
Svenska Fotbollförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Nöjesparksföreningen
Svenska Orienteringsförbundet
Svenska Skidförbundet
Sveriges Biografägarförbund
Sveriges Kommuner och Regioner (SKR)
Sveriges Kristna råd
Tickster
Visita