Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Mikael Damberg på digitalt besök i lokalpolisområde Järva

Publicerad

I dag, torsdag den 18 februari klockan 14.00, gör inrikesminister Mikael Damberg ett digitalt besök i lokalpolisområde Järva. I fokus för besöket är polisens arbete med insatsen Portia som nyligen avslutades.

Under besöket kommer inrikesminister Mikael Damberg att få mer information om lokalpolisens arbete med insatsen Portia som inleddes i juli 2020 med målet att öka tryggheten i Järva. Detta genom att bland annat minska antalet skjutningar, lagföra brottsaktiva och utveckla nya metoder och arbetssätt. I augusti 2020 beslutades också att Portia skulle bli en regional särskild händelse i polisregion Stockholm.

Polisen har under insatsen haft nära samverkan med socialtjänsten som har flyttat in i polisstationen och prioriterat ärenden som rör unga. Det har under insatsen även funnits en tydligare samverkan mellan polisens egna utrednings-, spanings- och underrättelseverksamhet i området. Under insatsen har ett 70-tal personer frihetsberövats, hundratusentals kronor i kontanter har beslagtagits och över hundra narkotikaärenden har drivits.

Insatsen Portia avslutades den 14 februari men polisen fortsätter sitt arbete i området med samma metoder.

Efter besöket finns möjlighet för media att göra intervjuer med Mikael Damberg. För mer information och anmälan, kontakta pressekreterarna.

Presskontakt

Per Strängberg
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-093 90 56
e-post till Per Strängberg
Mirjam Kontio
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-0740557
e-post till Mirjam Kontio