Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Socialdepartementet

2,2 miljoner vaccindoser med sannolik första leverans i mars

Publicerad

Europeiska kommissionens vaccinavtal med Pfizer/BioNTech innehåller en option om ytterligare 100 miljoner doser. Denna option har nu aktiverats av EU-kommissionen. Det innebär att Sverige får tillgång till ytterligare cirka 2,2 miljoner doser av vaccinet. Dessa leveranser förväntas påbörjas under mars månad.

Utöver detta åtar sig Sverige, i likhet med tidigare avtal, att vidareförsälja ytterligare doser av Pfizer/BioNTechs vaccin mot covid-19 till Norge och Island. Försäljningen rör inte Sveriges redan tilldelade doser utan doser som EU:s medlemsstater gemensamt och solidariskt har avstått till Norge och Island.

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller mejla Socialdepartementets registrator.

Presskontakt

Sofia Brändström
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-065 16 12
e-post till Sofia Brändström