Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesministern besöker Madrid 6–7 juli 2020

Publicerad

Den 6–7 juli besöker utrikesminister Ann Linde Madrid för samtal med sin spanska kollega Arancha González Laya. Det blir utrikesministerns första utrikesresa efter coronapandemins utbrott och ett tillfälle att utbyta intryck och erfarenheter från krisen samt att blicka framåt på aktuella frågor på EU- och den utrikespolitiska agendan.

På dagordningen står frågor om bl.a. EU:s återhämtning efter corona, utvecklingen i respektive närområde, migration och utvecklingen i Kina och Latinamerika.

Det nära samarbetet kring en feministisk utrikespolitik och för att främja jämställdhet globalt kommer att utgöra ett centralt tema i samtalen. Mötet utgör också ett tillfälle för Sverige att informera om det kommande OSSE-ordförandeskapet 2021.

Besöket inkluderar även samtal med premiärminister Pedro Sánchez utrikespolitiska rådgivare Aurora Mejía.

Presskontakt

Klara Watmani
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00