Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Ny generalsekreterare på Svenska Unescorådet

Publicerad

Anna-Karin Johansson blir ny generalsekreterare på Svenska Unescorådet. Hon tillträder den 17 augusti 2020.

Anna-Karin Johansson är i dag generalsekreterare på Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU). Innan dess var hon generalsekreterare för Svenska Afghanistankommittén och hon har även arbetat på bland annat Forum för levande historia, Regeringskansliet och Sida.

Svenska Unescorådet är Sveriges nationalkommission till FN-organet Unesco som ansvarar för utbildning, vetenskap, kultur och kommunikation. Nationalkommissionerna är länken mellan Unesco och medlemsländernas myndigheter, institutioner och civilsamhällesorganisationer. Svenska Unescorådet har i uppdrag att ge råd till regeringen gällande Unescos verksamhet och informera samt sprida kunskap om Unesco i Sverige.

Presskontakt

Björn Fridén
T.f. pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00