Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021.

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde besöker Norge den 8 januari

Publicerad

Den 8 januari kommer utrikesminister Ann Linde att genomföra ett besök till Oslo. Det är utrikesministerns första bilaterala besök till Norge.

Utrikesminister Linde kommer att tas emot av Norges utrikesminister Ine Eriksen Søreide och Stortingets utrikes- och försvarskommitté. Vid mötet med Norges utrikesminister Søreide kommer bilaterala relationer, säkerhetsläget i närområdet, nedrustning och samarbete kring fredsmedling att diskuteras.

- Det finns få länder som står varandra så nära som Sverige och Norge. Vi är nära handelspartners, delar en lång gemensam historia och har omfattande mellanfolkliga kontakter. I en allt mer orolig värld är det viktigt att fortsätta värna om vår starka relation. Jag ser fram emot att träffa min norska kollega utrikesminister Ine Eriksen Søreide och representanter för Stortinget för att se hur vi kan stärka vårt samarbete, både bilateralt och i regionala och internationella forum, säger Ann Linde.

Presskontakt

Mikael Lindström
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00