Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Ardalan Shekarabi diskuterar pensioner i Köpenhamn

Publicerad

Den 10–11 december besöker socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi Köpenhamn. Fokus för resan är pensionsfrågor. På agendan står bland annat ett bilateralt möte med Danmarks arbetsmarknadsminister Peter Hummelgaard.

– Regeringen arbetar just nu för att höja pensionerna för vanliga löntagare som arbetat ett helt arbetsliv. För vårt fortsatta arbete med att förbättra pensionssystemet är det naturligt att lära sig av andra välfärdsländer. Den nya danska regeringen har en intressant reformagenda på pensionsområdet med syftet att ge trygg pension för löntagare som slitit ut sina kroppar, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi.

Shekarabi kommer under resan även att träffa Äldre saken, en intresseorganisation för pensionärer, Danmarks största fackliga centralorganisation Fabgbevægelsens Hovedorganisation, samt Dansk Arbetsgivarförening.

För mer information om resan eller intervjuförfrågningar, kontakta pressekreterare Viktor Nyberg.

Presskontakt

Viktor Nyberg
Pressekreterare hos socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter