Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 juni 2021 var hon landsbygdsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 juni 2021 var hon landsbygdsminister.

Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Landsbygdsministern presenterar budgeten och deltar vid landsbygdskonferens i Örnsköldsvik

Publicerad

Landsbygdsminister Jennie Nilsson reser imorgon till Örnsköldsvik för att presentera budgetpropositionen för 2020. I Örnsköldsvik deltar landsbygdsministern bland annat även vid Landsbygdskonferens Höga Kusten och besöker lanthandeln Gideå Livs.

– Villkoren för de gröna näringarna står högt på regeringens dagordning, och det syns i budgeten. Därför är jag som landsbygdsminister mycket glad över att få komma till Örnsköldsvik och presentera årets budget, inklusive regeringens viktiga satsningar inom landsbygdspolitiken, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.

Landsbygdsminister Jennie Nilsson presenterar under onsdagen regeringens budgetproposition för 2020 vid en pressträff på Fjällräven Center i Örnsköldsvik. Därefter deltar statsrådet vid Landsbygdskonferens Höga Kusten där ministern kommer att hålla ett inledningstal med fokus på kreativitet, attraktivitet och entreprenadskap.

Efter konferensen gör landsbygdsministern ett studiebesök och en skogsexkursion hos RISE Processum, som är dotterbolag till det statliga forskningsinstitutet RISE och som verkar för att stödja och initiera forskning inom bioraffinaderi.

Statsrådet reser därefter söderut till Gideå och lanthandeln Gideå livs. Den lokalt uppskattade lanthandeln erhåller landsbygdsstöd och fungerar både som butik, café, servicepunkt och ombud för bland annat Systembolaget, receptfria apoteksvaror och receptinlämning. I Gideå ges statsrådet även en presentation av Gideågården och Gideåstiftelsen samt av arbetet med kommunal landsbygdsutveckling och besöksnäring i Höga Kusten.

Program för onsdag 18 september

Kl. 09.40 Besöker Holmens plantskola

Kl. 11.00 Pressträff: presenterar budgeten
Plats: Fjällräven Center, Viktoriaesplanaden 1, Örnsköldsvik

Kl. 13.00 Deltar på Landsbygdskonferens Höga Kusten

Kl. 14.00 Besöker RISE Processum

Kl. 17.00 Besöker Gideå Livs och Gideågården

Budgetpresentationen är öppen för inbjudna partimedlemmar och förtroendevalda samt media. Media är även välkomna att delta i de övriga programpunkterna.

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Simon Andersson.

Presskontakt

Simon Andersson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Jennie Nilsson
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 juni 2021 var hon landsbygdsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 juni 2021 var hon landsbygdsminister.

Prenumerera på Näringsdepartementets nyheter