Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Pressmeddelande från Finansdepartementet

Civilminister Ardalan Shekarabi leder svensk företagsdelegation till Jordanien 12–13 juni

Publicerad

Den 12–13 juni besöker civilminister Ardalan Shekarabi Jordanien tillsammans med en svensk företagsdelegation. Syftet med besöket är att belysa affärsmöjligheter inom FN-systemet och skapa kontaktytor mellan svenska företag och FN-representanter i Amman.

Besöket fokuserar på innovativa lösningar som kan bidra till en förbättrad livsmiljö i regionen samt förbättra FN-organisationernas effektivitet. FN-organisationerna i Jordanien upphandlar årligen varor och tjänster för över 13,2 miljarder SEK för verksamhet i Mellanöstern. 

- Svenska företag har en unik möjlighet att bidra med innovativa lösningar som behövs för att möta de utmaningar FN och regionen står inför. Företagens tydliga fokus på hållbarhet, socialt ansvarstagande och Agenda 2030 kan också bidra till att göra upphandling inom FN mer hållbar, säger Ardalan Shekarabi.

Under resan kommer civilministern att besöka världens näst största flyktingläger, Zaatari. Civilministern kommer även att besöka Princess Basma Center som arbetar med flyktingar och lokalbefolkning i staden Mafraq utanför Amman. I samband med statsrådets besök arrangerar ambassaden och Business Sweden också nätverksträffar med FN, enskilda organisationer och jordanska företag. Vidare kommer statsrådet att träffa kvinnliga företagsrepresentanter för att diskutera inkluderande tillväxt och kvinnligt arbetskraftsdeltagande samt motparter från den jordanska regeringen.

Sveriges ökade fokus på FN-upphandlingar ingår i regeringens exportstrategi som lanserades 2015. Delegationen som civilministern leder består av 10 svenska företag verksamma inom bland annat industrin, energisektorn samt hälsosektorn.

Presskontakt

Viktor Nyberg
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.