Innehållet publicerades under perioden

-

Ibrahim Baylan till Japan för att främja energiomställningen

Publicerad

Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan besöker Japan tillsammans med kungaparet och EU- och handelsminister Ann Linde den 23–25 april. Det officiella besöket sker med bakgrund av firandet av 150 år av diplomatiska relationer mellan Japan och Sverige och fokuserar på innovation, partnerskap och investeringar. Medföljer gör en historiskt stor näringslivsdelegation med både svenska storföretag och startup-bolag.

Ibrahim Baylan kommer fokusera särskilt på att stärka det svensk-japanska energisamarbetet, framförallt inom energilagring. Under besöket kommer Ibrahim Baylan träffa motparter i den japanska regeringen samt företag och forskare, bland annat under ett rundabordssamtal med svenska intressenter om energilagring och batteriteknik. Baylan deltar även vid Japan-Sweden Business Summit och besöker Tokyos Olympiastadion för att uppmärksamma stadens klimatarbete och fokus på hållbarhetsfrågor.

– Det svensk-japanska samarbetet skapar förutsättningar för ekonomisk tillväxt och intressanta innovativa lösningar, något som också skyndar på energiomställningen. Det kommande frihandelsavtalet mellan EU och Japan ger även större möjligheter för ökad handel till gagn för både svenskt och japanskt näringsliv, säger samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan.

Utöver programmet i Tokyo gör Ibrahim Baylan även ett besök till området för kärnkraftsolyckan i Fukushima Daiichi för att lära sig mer om katastrofen och arbetet med att återställa området.

Presskontakt

Sami Mashial
Pressekreterare hos samordnings- och energi­minister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00