Innehållet publicerades under perioden

-

Åsa Regnér har entledigats, barn-, äldre- och jämställdhetsminister

-
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Barnminister Åsa Regnér talar på internationellt toppmöte om våld mot barn

Publicerad

Sveriges regering står som värd för toppmötet Agenda 2030 for Children, End Violence Solutions Summit i Stockholm den 14–15 februari 2018. Bland deltagarna finns bland andra statsminister Stefan Löfven, H.M. Drottning Silvia och vice generalsekreteraren för FN, Amina Mohamed. Konferensen inleds och avslutas av barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér. Media är inbjudna.

- Jag är stolt och glad över att Sverige som första land står som värd för den här oerhört viktiga konferensen. Just nu ifrågasätts mänskliga rättigheter på många håll i världen och med toppmötet vill vi framhålla att det är möjligt att flytta fram positionerna för barns rätt till en uppväxt fri från våld. Regeringar, FN och EU, men också civilsamhället och näringslivet, har ett ansvar för att det sker. Jag hoppas att mötet kan resultera i konkreta exempel på lösningar, lagar, samarbeten och åtgärder som leder till att minska våldet mot flickor och pojkar, säger barn-, äldre och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

Agenda 2030 for Children: End Violence Solutions Summit
14-15 February 2018, Stockholm, Sweden
Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2, Stockholm.

Åsa Regnér finns tillgänglig för intervjuer under konferensen.

Pressackreditering krävs. För att anmäla intresse att delta vid konferensen, samt för eventuella intervjuförfrågningar med Åsa Regnér, mejla andre.vifot-haas@regeringskansliet.se senast tisdag 13/2 klockan 12:00!

Syftet med konferensen är att dela goda erfarenheter och nya lösningar i arbetet mot våld mot barn. På mötet deltar ministrar från ett 20-tal länder, ungdomsdelegater och högnivårepresentanter från FN-organ, civilsamhället, akademin och näringsliv inbjudna.

På deltagarlistan finns bland andra statsminister Stefan Löfven, H.M Drottning Silvia, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, generaldirektör för WHO, Henrietta H. Fore, generaldirektör för UNICEF, vice generalsekreteraren för FN, Amina Mohamed samt Jury Fedotov, exekutivdirektör för UNODC.

Läs mer och se hela programmet här: http://end-violence.org/summit

Presskontakt

Jakob Andersson
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Telefon (växel) 08-405 10 00