Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Infrastrukturministern speeddejtar civilsamhället

Publicerad

Infrastrukturminister Tomas Eneroth ska i dag speeddejta inbjudna organisationer inom civilsamhället. Syftet är att alla organisationer ska få ge sitt inspel till Trafikverkets förslag till nationell plan och på vilket sätt de själva kan bidra.

Tid:

- För mig är det viktigt att lyssna och ta del av civilsamhället perspektiv. Ska vi lyckas med våra höga ambitioner på infrastrukturområdet är det viktigt att alla delar av samhället är med och bidrar. Jag hoppas på en givande förmiddag, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Exempel på organisationer som kommer att delta är Sveriges Motorcyklister, Riksidrottsförbundet och NTF (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande).

Den 31 augusti 2017 tog infrastrukturminister Tomas Eneroth emot Trafikverkets förslag till nationell trafikslagsövergripande plan för utveckling av transportsystemet för perioden 2018–2029.

Regeringen kommer under våren 2018 att fastställa den nationella planen och länsramarna. Dagens speeddate syftar till att ge organisationer inom civilsamhället en chans att komma med inspel inför regeringens beslut.

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta pressekreterare Karin Boman Röding.

Presskontakt

Karin Boman Röding
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth och pressamordnare på Infrastrukturdepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00