Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var hon minister för högre utbildning och forskning.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var hon minister för högre utbildning och forskning.

Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Helene Hellmark Knutsson besöker Indonesien och Singapore

Publicerad

Internationell samverkan mellan lärosäten och en lärarutbildning i världsklass – det är i fokus när Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, reser till Indonesien och Singapore, 2-6 oktober.

I Indonesien kommer Helene Hellmark Knutsson att träffa Muhammad Nasir, minister för forskning, teknologi och högre utbildning, för att diskutera internationella samarbeten kring högre utbildning och forskning. Hon ska också besöka ett universitet, träffa studenter och den indonesiska vetenskapsakademin och andra aktörer inom forskning och innovation. Resan är en uppföljning av det statsbesök som ägde rum i maj 2017.

Lärarutbildningen i Singapore är framstående och i internationella kunskapsmätningar presterar Singapore i toppklass. Helene Hellmark Knutsson kommer bland annat att träffa utbildningsministern Ong Ye Kung och besöka National Institute of Education för att ta del av Singapores arbete för lärarrekrytering och livslångt lärande, samt reformarbetet som ligger bakom. Hon kommer också att träffa Singapores vetenskapsråd och besöka det framstående lärosätet Nanyang Technological University där professor Bertil Andersson från Sverige är rektor.

Ministern reser med en delegation bestående av Vetenskapsrådet och sex svenska lärosäten.

Kontakta Helena Paues för mer information.

Presskontakt

Helena Paues
Pressekreterare hos Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var hon minister för högre utbildning och forskning.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var hon minister för högre utbildning och forskning.