Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 8 mars 2018 var hon barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 8 mars 2018 var hon barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Pressmeddelande från Socialdepartementet

Sverige deltar vid lanseringen av globalt partnerskap mot våld mot barn i New York

Publicerad

Tisdag den 12 juli representerar barnminister Åsa Regnér Sverige vid lanseringen av det globala partnerskapet för att stoppa våld mot barn i FN:s högkvarter i New York. Partnerskapet för internationell samverkan är en del av Agenda 2030 och Sverige har en framträdande roll som ett av vägvisarländerna (pathfinders) i arbetet.

I de globala målen i Agenda 2030 ingår att förebygga och stoppa våld och exploatering av barn. Det globala partnerskapet är ett initiativ för internationell samverkan mellan regeringar, civilsamhället, privat sektor och andra aktörer för att uppnå förändring.

− Vi är glada över att Sverige har utsetts till ett vägvisarland inom partnerskapet. Det ger oss möjlighet att dela med oss av våra nationella erfarenheter av att arbeta mot våld mot barn men också lära av andras arbete. För Sverige, som har den första feministiska regeringen i världen, är det viktigt att lyfta jämställdhetsperspektivet. Flickor och pojkars utsatthet och behov skiljer sig åt och kräver olika insatser, säger barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

I den svenska delegationen deltar även statssekreterare Pernilla Baralt.

Sverige ett av tio vägvisarländer

Vid lanseringen av partnerskapet kommer Åsa Regnér även att medverka i en panelsamtal tillsammans med ministrar från Indonesien, Mexiko och Tanzania. Moderator är FN:s generalsekreterares särskilda representant för våld mot barn, Marta Santos Pais.

Ett antal nationer, så kallade vägvisarländer (pathfinders), har en mer framträdande roll i det globala partnerskapet för eliminering av våld mot barn. Förutom Sverige är det i nuläget följande länder: El Salvador, Indonesien, Jamaica, Mexiko, Paraguay, Filippinerna, Rumänien, Sri Lanka och Tanzania.

Åsa Regnér är tillgänglig för media på plats och via telefon. Kontakta pressekreterare Joanna Abrahamsson för intervjuer.

Presskontakt

Joanna Abrahamsson
Pressekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 8 mars 2018 var hon barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 8 mars 2018 var hon barn-, äldre- och jämställdhetsminister.