Innehåll från Karolina Skog
Totalt 357 träffar.
-
Regeringen utreder terrängkörningslagen
(Ny version) Reglerna för terrängfordonskörning har inte setts över på 40 år, trots att stora förändringar skett på området. Regeringen tillsätter nu en utredning som ska lämna förslag på hur lagstiftning bör moderniseras och hur terrängkörningen i Sverige kan bli hållbar.
-
EU:s miljöministrar överens om utsläppskrav på lastbilar
På miljörådets möte 20 december enades EU:s miljöministrar om hur mycket koldioxid nyproducerade lastbilar ska få släppa ut. De kom också överens om delar av Lifeprogrammet och diskuterade EU:s långsiktiga klimatstrategi.
-
Miljöanpassning av vattenkraften
Regeringen har i dag fattat beslut om det förordningspaket som tidigare aviserats i propositionen Vattenmiljö och vattenkraft.
-
Förhandling om utsläppskrav på lastbilar på EU:s miljöråd
På miljörådets möte 20 december ska EU:s miljöministrar komma överens om hur mycket koldioxid nyproducerade lastbilar ska få släppa ut. EU:s långsiktiga klimatstrategi och Lifeprogrammet är två andra frågor på ministrarnas agenda. Miljöminister Karolina Skog och klimatminister Isabella Lövin representerar Sverige på mötet i Bryssel.
-
EU:s miljöministrar slutförhandlar utsläppskrav på lastbilar
Den 20 december ska EU:s miljöministrar enas om hur mycket utsläppen av koldioxid från nya tunga fordon ska sänkas.
-
Karolina Skog till klimattoppmöte i Polen
Idag inleds den andra veckan av klimatmötet COP24 i Katowice, Polen. Under den andra veckan börjar mötets högnivådel med förhandlingar på ministernivå om utformandet av Parisavtalets regelbok. Sverige representeras av miljöminister Karolina Skog.
-
Ambitiöst nytt nordiskt miljö- och klimatsamarbete lanseras
Det nya nordiska samarbetsprogrammet för miljö och klimat innehåller ambitiösa mål som att hejda förlusten av biologisk mångfald, att minska plastutsläpp i haven, ett gemensamt nordiskt inspel till klimatförhandlingarna och hållbar användning av naturresurser.
-
Förvaltningen av världsarvet Laponia förlängs fyra år
Regeringen förlänger Laponiatjuottjudus – föreningen som förvaltar världsarvet Laponia. Laponiaförordningen gäller nu till och med den sista december 2022.
-
Global överenskommelse för att motverka förlusten av biologisk mångfald
Det två veckor långa FN-mötet om biologisk mångfald i Sharm el-Sheikh i Egypten är nu över. Det viktigaste beslutet från mötet handlar om processen för att ta fram ett nytt ramverk som ska gälla efter år 2020, när den nuvarande strategiska planen avslutas.
-
Världen samlas för att enas om Parisavtalets regelbok vid FN:s årliga klimatmöte
Den 2-14 december träffas världens länder i Katowice, Polen för FN:s årliga klimatmöte COP24. Under mötet väntas länderna fatta beslut om det regelverk som ska styra genomförandet av Parisavtalet.
-
Karolina Skog till toppmöte på COP24 i Polen
Måndag den 3 december representerar miljöminister Karolina Skog Sverige vid det toppmöte som markerar starten för FN:s klimatmöte COP24 i Katowice, Polen.
-
Förordning om bekämpningen av invasiva främmande arter klar
Regeringen har beslutat om en ny svensk förordning om invasiva främmande arter. Förordningen, som träder i kraft den 1 januari 2019, fördelar ansvar och uppgifter i arbetet mellan flera myndigheter.
-
Global kraftsamling krävs för att hejda förlusten av biologisk mångfald
Den minskande biologiska mångfalden är ett globalt miljöproblem. Arter dör ut, ekosystem skadas och samspelet mellan organismer rubbas. Samtidigt är naturen helt avgörande för människans välmående och välstånd. Den 14–15 november träffar miljöminister Karolina Skog ministerkollegor från hela världen vid ett FN-möte i Egypten för att diskutera hur trenden kan vändas.
-
COP24 och hållbara städer under nordiskt miljö- och klimatministermöte i Oslo
Den 31 oktober deltar minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat Isabella Lövin och miljöminister Karolina Skog i det nordiska miljö- och klimatministermötet i Oslo. På agendan står bland annat hållbara städer, klimatanpassning och nordiska insatser inför och under COP24.
-
Nordiska rådets session äger rum i Oslo
Utrikesminister Margot Wallström, vice statsminister och ministern för internationellt utvecklingssamarbete Isabella Lövin, kulturminister Alice Bah Kuhnke, miljöminister Karolina Skog, barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren samt gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström deltar i Nordiska rådets session, som i år äger rum den 30 oktober – 1 november i Oslo.
-
Sverige pekas ut som globalt föregångsland i kemikaliearbetet i ny FN-rapport
Måndag den 22 oktober presenterade FN:s särskilde rapportör för mänskliga rättigheter och kemikalier, Baskut Tuncak, sin första rapport till FN:s generalförsamling vid ett event i New York. Miljöminister Karolina Skog inledningstalade vid lanseringen och fortsätter att uppmärksamma världen på behovet av ett globalt avtal för kemikalier och avfall.
-
EU:s miljöministrar överens om utsläppskrav på bilar
På miljörådets möte i Luxemburg 9 oktober enades EU:s miljöministrar om ett kompromissförslag om hur mycket utsläppen av koldioxid från nyproducerade bilar ska sänkas. Ministrarna antog också slutsatser om EU:s förhandlingspositioner inför FN-mötet om biologisk mångfald i november och FN:s klimatmöte i december.
-
Regeringen beslutar om stöd till Globala miljöfonden
Regeringen fattar idag beslut om att bidra med drygt två miljarder kronor till den sjunde påfyllnaden av den Globala miljöfonden (GEF 7). Sverige ökar därmed sitt bidrag till fonden med drygt 50 % för perioden 2018–2022 jämfört med perioden 2014–2018. Därmed är Sverige den sjätte största givaren totalt samt största givare per capita. Totalt uppgick påfyllnaden till 34 miljarder kronor (4,1 miljarder USD). Beslutet ligger i linje med vad regeringen tidigare aviserat i BP18.