Möt Stina Sörman - säkerhetshandläggare på it-enheten

Publicerad

Stina Sörman arbetar som säkerhetshandläggare på Regeringskansliet sedan 2020. Tidigare arbetade hon som managementkonsult inom cybersäkerhet och i bagaget har hon både en kandidatexamen i statsvetenskap och en masterexamen i systemvetenskap med inriktning på informationssäkerhet.

porträttbild på Stina Sörman
– När man jobbar på Regeringskansliets it-enhet känns det som att man gör något som är viktigt på riktigt, säger Stina Sörman, säkerhetshandläggare. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Hur skulle du beskriva ditt arbete som säkerhetshandläggare?

– Mycket handlar om att se till att vi följer våra it-säkerhetskrav och att driva olika säkerhetsrelaterade initiativ samt olika projekt. Kombinationen av höga krav på funktionalitet med höga krav på säkerhet är en av anledningarna till att jag sökte mig hit. Det är kul att det är ett högt tempo och händer mycket. Något man läser om i nyheterna på morgonen kan påverka hur ens arbetsdag kommer att se ut. Det är spännande. När man jobbar på Regeringskansliets it-enhet känns det som att man gör något som är viktigt på riktigt.

Skulle du rekommendera någon att jobba hos er?

– Absolut! Det är en bra arbetsplats med god stämning. Det finns också stora utvecklingsmöjligheter – man kan till exempel utvecklas åt det mer tekniska hållet eller jobba mer med det politiska. Det finns också möjlighet att söka sig utomlands och till exempel jobba i Bryssel under en period.

Vilka egenskaper är bra att ha för att trivas på Regeringskansliets IT-avdelning?

– Det är bra att tycka om att ta egna initiativ och att kunna hålla många bollar i luften. Man bör vara flexibel och gilla förändring. Saker kan snabbt förändras, både i världsläget och internt. Man behöver kunna lyssna och samverka.