Artikel från Utrikesdepartementet

Blickarna riktades mot Sverige på världsutställningen Expo2020

Publicerad

Med fokus på innovation, kunskap och hållbara samhällslösningar riktades den 15 december blickarna mot Sverige på världsutställningen Expo2020 i Dubai och firandet av Sveriges nationella dag.

Hallberg och H.M. Konungen Expo2020
Utrikeshandelsminister Anna Hallberg tillsammans med H.M. Konungen vid världsutställningen Expo2020 i Dubai. Foto: Sveriges Expo2020-sekretariat

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg var på plats tillsammans med en svensk delegation ledd av H.M. Konungen och där representanter från svenskt näringsliv, akademi, myndigheter och regioner ingick. I den gemensamma satsningen delade cheferna för några av Sveriges största exportföretag och andra aktörer i Smart Society Summit med sig av svenska erfarenheter av att i partnerskap med andra bidra till den gröna omställningen i Sverige och globalt. Tillsammans med aktörer från forskning och högre utbildning visade Svenska institutet upp vad Sverige har att erbjuda som kunskaps- och innovationsnation.