Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Batterier och vätgas i fokus när Elektrifieringskommissionen samlades

Publicerad

Torsdagen den 19 augusti samlades Elektrifieringskommissionen till sitt fjärde digitala möte. På dagordningen stod bland annat omvärldsspaningar om utvecklingen på vätgasområdet och inom batteriutveckling samt diskussioner om vätgasens roll för elektrifieringen av transportsektorn.

Eldriven lastbil laddas
Eldriven lastbil laddas. Foto: Volvo

- I våras kunde vi presentera elektrifieringslöften från över 250 aktörer och sedan dess har fler initiativ tillkommit, bland annat för att etablera mer laddinfrastruktur och infrastruktur för tankning av vätgas. Extra glädjande vad gäller Volvos och Scanias initiativ med över 1 700 laddplatser i Europa, säger Tomas Eneroth, infrastrukturminister och ordförande i Elektrifieringskommissionen.

På mötet diskuterades även Elektrifieringskommissionens arbete med att ta fram en handlingsplan för elektrifiering av de mest trafikerade vägarna. Det pågående arbetet med att ta fram förslag på reglering av elvägar och att planera för utbyggnad av elvägar lyftes också.