Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Schweiz förvarsminister besökte Sverige

Publicerad

Försvarsminister Peter Hultqvist tog den 14 april emot sin schweiziske kollega Guy Parmelin i samband med en ceremoni på Karlbergs slott. Anledningen till besöket var bland annat att diskutera förutsättningarna för gemensam övnings- och träningsverksamhet samt möjligheterna för försvarsmaterielsamarbete.

Försvarsministrarna Peter Hultqvist och Guy Parmelin inspekterar hedersvakten vid Karlberg
Försvarsministrarna Peter Hultqvist och Guy Parmelin inspekterar hedersvakten vid Karlberg. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

För den nytillträdde schweiziske försvarsministern Guy Parmelin var besöket det första i Sverige. En välkomstceremoni hölls därför på Karlbergs slott. Sverige och Schweiz träffas regelbundet för att diskutera försvarsrelaterade samarbeten och utbyten, ett brett samarbete som sedan många år utvecklas.

Vid ministrarnas möte diskuterades allt från det säkerhetspolitiska läget i världen och Europa till eventuella övningar och andra utbyten. Samtal fördes kring försvarsmateriel och om det kan finnas möjligheter till vidare samarbete och synergier.