Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Artikel från Statsrådsberedningen

Statsminister Stefan Löfven träffade pristagarna av Nobels fredspris i Stockholm

Publicerad

Den 12-15 december besöker årets pristagare av Nobels fredspris, den tunisiska dialogkvartetten, Stockholm. Kvartetten består av fackförbundet Tunisian General Labour Union, arbetsgivarorganisationen Tunisian Confederation of Industry, Trade and Handicrafts, det nationella tunisiska advokatsamfundet Tunisian Order of Lawyers och människorättsorganisationen Tunisian Human Rights League.

Statsminister Stefan Löfven träffade pristagarna av Nobels fredspris i Stockholm
Statsminister Stefan Löfven och Ulla Löfven (mitten) träffade pristagarna av Nobels fredspris i Stockholm Foto:Martina Huber/Regeringskansliet

Den 14 december stod statsminister Stefan Löfven och Ulla Löfven värd för en traditionsenlig middag med fredspristagarna Houcine Abassi, Ouided Bouchamaoui, Mohamed Fadhel Mahfoudh och Abdessattar Ben Moussa.

Kvartetten spelade en ledande roll i Tunisiens demokratiseringsprocess efter revolutionen 2011. Med fredliga medel och dialog bidrog kvartetten till att ena ett Tunisien som höll på att slitas isär av spänningar och instabilitet sommaren 2013. Kvartetten var en starkt pådrivande kraft bakom antagandet av en ny konstitution samt för fria och demokratiska parlaments- och presidentval. Dessa resulterade i bildandet av en representativ koalitionsregering.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.