Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 november 2021 var han inrikesminister.

Mellan den 3 oktober 2014 och den 21 januari 2019 var han närings- och innovationsminister. 

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 november 2021 var han inrikesminister.

Mellan den 3 oktober 2014 och den 21 januari 2019 var han närings- och innovationsminister. 

Näringslivsledare på Cypern bidrar till fred

Publicerad

Fredsprocessen på Cypern omges av större optimism än på mycket länge. Bland annat näringslivet arbetar hårt för att bidra till en återförening av den delade ön. Med stöd av Sverige besökte därför Phidias Pilides, ordförande för Cyperns handelskammare, och Fikri Toros, ordförande för den turkcypriotiska handelskammaren Stockholm för möte med bland annat statssekreteraren på Näringsdepartmentet, Oscar Stenström

Phidias Pilides och Fikri Toros, Cyperns respektive turkcypriotiska handelskammaren träffar statssekreteraren Oscar Stenström.
Phidias Pilides och Fikri Toros, Cyperns respektive turkcypriotiska handelskammaren träffar statssekreteraren Oscar Stenström. Foto: Catarina Axelsson/Regeringskansliet

Förhandlingarna om Cyperns återförening återupptogs den 15 maj i år och omges av större optimism än på mycket länge. Cyperns återförening står därför återigen högt på agendan. Näringslivet på Cypern arbetar hårt för att bidra till en återförening av den delade ön.   

Sverige är engagerat i fredsprocessen och stöttar samarbetsinitaitiv från det civila samhället och från näringslivet. Detta framkom under Oscar Stenströms möte med två näringslivsledare från Cypern den 1 juni.  

- Näringslivet kan spela en avgörande roll för att leda vägen mot en återförening. Sverige har ett stort intresse av att bidra till fred och samarbete i regionen, och stöttar därför näringslivets ansträngningar, menar Oscar Stenström.

Phidias Pilides, ordförande för Cyperns handelskammare, och Fikri Toros, ordförande för den turkcypriotiska handelskammaren deltog bland annat i en arbetslunch med statssekreteraren. Dessutom hölls ett seminarium på Handelshögskolan i Stockholm med titeln ”The Business Case for Peace in Cyprus".

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 november 2021 var han inrikesminister.

Mellan den 3 oktober 2014 och den 21 januari 2019 var han närings- och innovationsminister. 

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 november 2021 var han inrikesminister.

Mellan den 3 oktober 2014 och den 21 januari 2019 var han närings- och innovationsminister.