Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsministern besöker Danmark

Publicerad

Onsdagen den 30 oktober reser statsminister Ulf Kristersson till Köpenhamn. Statsministern kommer under dagen träffa Danmarks statsminister Mette Frederiksen och göra ett gemensamt besök på en förskola.

Danmark har sedan ett antal år tillbaka ett system där barn i utsatta områden deltar i ett särskilt inlärningsprogram i förskolan, obligatoriskt 25 timmar per vecka. Syftet är att barnen ska kunna utveckla sina språkkunskaper i danska och sin allmänna kunskapsinlärning. 

Inom kort tillsätter regeringen en utredning som ska föreslå ett liknande system med obligatorisk språkförskola i Sverige för de barn som behöver det. Åtgärden är ett led i regeringens omläggning av integrationspolitiken. Förskolan pekas också ut som en viktig aktör i regeringens nationella strategi för att stärka det brottsförebyggande arbetet.

Kontakta pressekreterare Hanna Strömberg för mer information och intervjuförfrågningar. Obligatorisk föranmälan senast tisdag den 29 oktober klockan 18.30. Deltagande sker i mån av plats.

Presskontakt

Hanna Strömberg
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-128 61 69
e-post till Hanna Strömberg
Laddar...