Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Jämställdhetsministern bjuder in till möte om myndigheternas resultat inom jämställdhetsområdet

Publicerad

Onsdagen den 2 oktober bjuder jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg in till ett möte om myndigheternas resultat på jämställdhetsområdet. Anledningen är att utvecklingsprogrammet Jämställdhetsintegrering i myndigheter (JiM) har varit i kraft i över 10 år. Programmet syftar till att stärka myndigheternas arbete med jämställdhetsintegrering så att deras verksamhet ännu bättre bidrar till att de jämställdhetspolitiska målen uppnås. Från regeringen deltar utöver jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg även justitieminister Gunnar Strömmer, skolminister Lotta Edholm och sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson.

- Även om vi har kommit långt i arbetet för jämställdhet i Sverige måste arbetet fortsätta med full kraft. Alla kvinnor och män, flickor och pojkar, ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Våra insatser för att nå ännu bättre resultat inom jämställdhetsområdet behöver hela tiden utvecklas och därför är det viktigt att vi möts och diskuterar hur arbetet går, säger Paulina Brandberg.

Vid mötet kommer myndigheternas resultat inom jämställdhetsområdet och aktuella frågeställningar kopplade till jämställdhet att tas upp. Några sådana frågeställningar är den organiserade brottsligheten och mäns våld mot kvinnor, jämställdhet och totalförsvar, jämställd utbildning och jämställd hälsa.

Fakta: Jämställdhetsintegrering

Utvecklingsprogrammet Jämställdhetsintegrering i myndigheter (JiM) inleddes 2013. Syftet är att stärka och vidareutveckla statliga myndigheters arbete med jämställdhetsintegrering. Målet med programmet är att deltagande myndigheters verksamhet ska utvecklas så att den ännu bättre bidrar till att de jämställdhetspolitiska målen uppnås.

Jämställdhetsintegrering är en internationellt etablerad strategi som innebär (om)organisering, förbättring, utveckling och utvärdering av beslutsprocesser, så att ett jämställdhetsperspektiv införlivas i allt beslutsfattande, på alla nivåer och i alla steg av processen, av de aktörer som normalt sett deltar i beslutsfattandet.

Presskontakt

Anton Johansson
Pressekreterare hos jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-135 53 41
e-post till Anton Johansson
Laddar...